Over

Peter stuurman

Peter Stuurman werd geboren in de Krimpenerwaard, een prachtig natuurgebied in het Groene Hart. Peter is een echte polderman. Ondanks dat hij in zijn jonge jaren vond dat hij ‘de wereld moest gaan ontdekken’ leidde de liefde voor de polder hem terug naar de Krimpenerwaard.
Dat velen zijn werk waarderen bewijst zijn twitteraccount met meer dan 18.000 volgers over de gehele wereld.
Het is zijn passie om met zijn camera erop uit te trekken en via zijn foto’s het verhaal van de polder te vertellen.
De Krimpenerwaard is een gebied in de provincie Zuid-Holland van ruim 17.000 ha, dat wordt omsloten door drie rivieren, de Hollandsche IJssel, de Lek en de Vlist. Het enorme polderlandschap kent twee gemeenten: Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel.

Tevreden cursisten

Tevreden klanten

Rondjes op de fiets door de krimpenerwaard

Polder foto's

“Het kenmerk van de kunst van de fotografie door Peter Stuurman is de weergave van Hollandse landschappen in 1/3 land en 2/3 lucht.”

Met mijn foto’s wil ik mensen inspireren om de Krimpenerwaard te bezoeken, met de fiets, lopend of per auto. Zij zullen versteld staan van dit prachtige natuurgebied en er zeker van genieten. 

De polder in de Krimpenerwaard is een van de mooiste gebieden. Het water, de vele vogels en de smalle landweggetjes, die zie je nergens anders in Nederland. Ook de mensen die er werken en wonen zijn bijzonder. Mijn foto’s laten mijn liefde voor de Krimpenerwaard en zijn polderlandschap zien.
Door de lens van mijn camera waan ik mijzelf in een enorm en prachtig schilderij. Een schilderij dat ik ook aan andere mensen wil laten zien. Stel je voor: Je kijkt naar het weidse landschap op mijn foto en je hebt een gevoel alsof je als toeschouwer in dat landschap verdwijnt.
Met de expositie Designed by Nature gaat een grote droom in vervulling.

Contact

Malcare WordPress Security